Beloved Fans...thanks a lot ;)

:: Sutera Ready Made ::
12:32 AM | Author: batikterengganu
BATIKOHBATIK KEMBALI LAGI DENGAN PRODUK2 SUTERA BATIK READY MADE TERBAIK KAMI!

Baju kurung dari sutera didatangkan dalam pelbagai saiz..hubungi untuk lebih info..if nak mintak ukuran saiz pon boleh...jz email me..



SUTERA BATIK READAY MADE (DUYONG)
4 ITEMS



RM300






SAIZ M
PURPLE+PINK





SAIZ L
GREEN+BLUE



SAIZ L
GREEN+WHITE




SAIZ M

ORANGE+CHOCOLATE

_________________________________________________________________

BLOUSE CHIFFON

(2 ITEMS)




RM120





BLACK
FREE SIZE




PINK
FREE SIZE
:: Sejarah Batik ::
2:25 AM | Author: batikterengganu
Menurut sumber yang ditemui, seni batik telah wujud di Malaysia sejak abad ke 15 Masihi lagi. Tapi yelah pada masa tu pembuatan batik masih lagi menggunakan keadah tradisional…

Bayangkan secantik-cantik hasil batik tu, masyarakat Melayu dulu guna ubi kentang sebagai alat pengecap…ingat tak masa kita sekolah rendah pon ada cikgu suruh bawak kentang g sekolah time kelas pendidikan seni kita pon mengecapla atas kertas lukisan.

Batik diperkenalkan di Negara kita terutamanya di Kelantan & Terengganu sejak 1910.
Batik walaubagaimanapun sebenarnya berasal dari Indonesia dan muncul dari perkataan Jawa “tik” yang membawa maksud menitik atau menulis titik-titik.
Tapi pada hari ini dah macam2 teknik dah orang menghasilkan batik ni..batik Indonesia lain hasil seni nya dari batik kita..batik Terengganu pon dah tau lain hasilnya dengan batik Kelantan inikan pulak dengan Indonesia.

Apapon kita patut bangga dan marilah sama2 memertabatkan hasil seni batik Negara kita!
:: Sutera Eksklusif (SOLD) ::
3:35 AM | Author: batikterengganu
salam..

latest post nih menyenaraikan barisan BATIK EKSKLUSIF khas dari kami..

BATIK EKSKLUSIF bermaksud setiap helai batik ini hanya mempunyai satu design utk satu kain (mean tiada corak yang serupa dengannya pada lain-lain kain)..

BATIK EKSKLUSIF kami juga sudh tentulah dari sutera terbaik kami yang terdiri daripada sutera satin, sutera jacquard, sutera cript dlln.

untuk keterangan lanjut usah berlengah lagi silalah email k..





BARISAN BATIK EKSKLUSIF KAMI!!!
DIMANA LAGI NAK DPTKAN BATIK TERBAIK EKSKLUSIF DGN HARGA BERBALOI BEGINI!!!??
CEPAT2 REBUT PELUANG SEBELUM TERLEPAS!!!


2812
2812

Satin Jaquard
Bayang 3 Lapis
RM 319.00

SOLD



















2801
2801

Sutera Crepe
Bayang 5 Lapis




RM 350.00
SOLD


















2805
2805

Satin jaquard
Shadow
RM 319.00
SOLD






















2823

100_2823



Sutera Crepe
Lara




RM 350.00

SOLD

















2802

2802


Sutera Crepe
Lara

RM 350.00

SOLD










2806
2806

satin jaquard
Sawa




RM319.00

SOLD





2827
2827

satin jaquard
Bayang 3 Lapis




RM319.00

SOLD





2826
2826
satin jaquard
Bayang 3 Lapis
RM319.00

SOLD






2825
2825

satin jaquard
Sawa
RM319.00

SOLD















2797
2797
satin jaquard
Bayang 5 Lapis
RM350.00
SOLD

sudah tertawan!?tapi ragu2..silalah email dulu untuk keterangan lanjut!!!

thanks for viewing

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


BATIKOHBATIK MEMBAWAKAN KEPADA ANDA



BATIK-BATIK TERBARU DAN TERBAIK DARI KAMI!!!
















a. SUTERA CREPE JULITA AISYAH (EKSKLUSIF)


RM280



1. 4494

4494



2. 4497

4497



3. 4498

4498











b. SUTERA SATIN JACQUARD


MUTIARA EMBUN (EKSKLUSIF)


RM300



1. 4510

4510



2. 4511

4511









c. SUTERA CREPE BEUTIFUL MARIA (EKSKLUSIF)


RM 320









1. 4512

4512



2. 4514

4514



3. 4517

4517



4. 4519

4519













d. SUTERA CREPE TITISAN EMBUN (EKSKLUSIF)


RM 300




1. 4507

4507

2. 4508

4508



3. 4509

4509











e. SUTERA SATIN JACQUARD SPA 'Q' FLORA


RM 210










1. 4495

4495










f. SUTERA SATIN JACQUARD MARIA


RM300



1. 4505

4505





2. 4501

4501



3. 4502

4502














:: Snow White n Julita Aisyah ::
3:33 AM | Author: batikterengganu

Custom Glitter Text





Atas permintaan..inilah tambahan design bagi sutera batik kami yang diberi nama SNOW WHITE (EKSLUSIF) dan JULITA AISYAH (EKSKLUSIF)



a. SUTERA CREPE


(4 ITEMS)



SNOW WHITE (EKSKLUSIF)







Cool Stuff from BlingPixie.com




SNOW WHITE DARK PINK (REDISH)





snow white pink





SNOW WHITE BLACK





snow white black








SNOW WHITE DARK GREEN



snow white dark green







SNOW WHITE GREEN (LIGHT)



snow white green

kat bawah ni pulak snapshot untk SNOW WHITE jugak..tapi tak smpat nak taruk gayakan kat patung..hope dpt imagine camner gayanya kalau letakkan kat patung...

sebarang persoalan dihati silalah email...














SNOW WHITE BLACK & GOLD (1)

DSCN3519



SNOW WHITE BLACK & GOLD (2)

DSCN3518




SNOW WHITE BLACK & GOLD (3)


DSCN3516

____________________________________________________________________________________




SNOW WHITE YELLOW (KUNING LEMAK KETAM)(1)

DSCN3513



SNOW WHITE YELLOW (KUNING LEMAK KETAM)(2)

DSCN3515




SNOW WHITE YELLOW (KUNING LEMAK KETAM)(3)

DSCN3514

_____________________________________________________________________________________


SNOW WHITE PURPLE (1)


DSCN3512












__________________________________________________________________






b. SUTERA CREPE


(2 ITEM)




JULITA AISYAH (EKSKLUSIF)







Cool Stuff from BlingPixie.com







JULITA AISYAH BLACK



julita aisyah black




JULITA AISYAH PINK



julita aisyah pink
:: Batik Sutera ::
6:37 AM | Author: batikterengganu


Cool Stuff from BlingPixie.com



Tawaran permulaan hebat dari kami! Nikmatilah sutera batik terbaik kami dengan harga berpatutan!

a. SUTERA SATIN


(2 Items)





1.CODE 2654


2654-Datin Seri


DATIN SERI (EKSKLUSIF)


RM 416

SOLD

_________________________________________________________________

2.CODE 2631


2631-Datin Seri



DATIN SERI (EKSKLUSIF)


RM 416

SOLD

___________________________________________________________________





b. SUTERA SATIN JACQUARD


(9 Items)





1.CODE 2740


Bayang Overlap-2740


BAYANG OVERLAP (EKSKLUSIF)


RM 299

SOLD

_________________________________________________________________

2.CODE 2643



2643-Air Mata Duyung


AIR MATA DUYUNG


RM 299

SOLD

__________________________________________________________________

3.CODE 2634



2634-Bayang


BAYANG (EKSKLUSIF)


RM 312

SOLD

________________________________________________________________





4.CODE 2632


2632-Buih


BUIH (EKSKLUSIF)


RM 299

SOLD

_________________________________________________________________






5.CODE 1462


Black Motif (Eksklusif)




BLACK MOTIF (EKSKLUSIF)


RM 312

SOLD

____________________________________________________________________

6.CODE 1460


Crsytal black&white


CRYSTAL BLACK & WHITE


RM 286

SOLD

________________________________________________________________


7.CODE 1458


1458


EDORA (EKSKLUSIF)


RM 299

SOLD

_________________________________________________________________


8.CODE 1457


Edora (eksklusif)


EDORA (EKSKLUSIF)


RM 325

SOLD

_________________________________________________________________


9. CODE 2650


2650-Bestari

BESTARI (EKSKLUSIF)


RM 299

SOLD

__________________________________________________________________





3. SUTERA CREPE

(3 ITEMS)




1. CODE 2736


2736-Zubaidah



ZUBAIDAH (EKSKLUSIF)


RM 299

SOLD

__________________________________________________________________






2. Code 1464


Julita Aishah (eksklusif)


JULITA AISYAH (EKSKLUSIF)


RM286

SOLD ON FRIDAY 8/5

______________________________________________________________________







3. Code 1465


Snow White (Eksklusif)

SNOW WHITE (EKSKLUSIF)


RM 325

SOLD

________________________________________







D. SUTERA CHIFFON+SATIN


(1 Item)



1. CODE 1462



2738-spa Q



SPA Q


RM 234

SOLD


(Separuh kain dari sutera chiffon, separuh lagi dari satin)

____________________________________________________________________
Related Posts with Thumbnails

ORDER FORM

Name:
Email Address:
Phone No.:
Address:
Order Code/Quantity
Anything?:

form mail